НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ОДРЖАНИ ДАНИ МЕЂАША 2016

 

 

У недеља 03.07.2016 године Туристичка организација Општине Крупањ организовала је седму по реду манифестацију „Дани Међаша“ на Мачковом Камену.Покровитељ манифестације је Општина Крупањ.

Предсеник општине   Иван Исаиловић је поздравио све присутне и отворио манифестацију.

Прогам манифестације обухвата  такмичење у кошењу  ручном косом, народним вишебоју, припремању посног пасуља и културно уметнички програм.

Манифестација је привукла велики број учесника и посетилаца. За такмичење у кошењу ручном косом пријавило се 9 такмичара. Победник је Небојша Спасојевић из Љига, друго место заузео је Вук Вучковић из Прељина, а треће место је Милан Вучковић .

Народни вишебој је привукао и ове године велики број учесника и посетилаца. такмичење је било у следећим дисциплинама : бацање камена са рамена, скок у даљ и надвлачење конопца.

 За  такмичење у бацању камена са рамена пријавило се 16 такмичара. Треће место освојио је Дејан Бабић, друго место је заузео Марко Павловић, а победник је Александар Крајишник из Мајура (7,95м).

У дисциплини скок у даљ учествовало је 8 такмичара. Једина дама која је учествовала у овој дисциплини је Ивана Ђокић из Крупња. Треће место у скоку у даљ освојио је Александар Ђорђић, друго место је Владимир Ракић. Победник и у овој дисциплини је Александар Крајишник са скоком од 3,25м.

За надвлачење конопца пријавило се шест екипа а победила је екипа Грил Пекарац из Осечине, друго место је екипа Савићи,а треће место је екипа „Краљица фортуна”.

За гурмане ту је било такмичење у кувању посног пасуља. Пријављено је 9 екипа. Треће место деле две екипе из Шапца, друго место је екипа удружења гљивара „Рађевина“ Крупањ. Најукуснији посни пасуљ припремила је екипа ТО „Подгорина“ из Осечине. Награде победницима уручио је заменик председника др. Предраг Радић.

У културно уметничком делу програма наступили су чланови  култруно уметничког друштва „Мића Тадић“ из Крупња.

Манифестацију су помогли  „Бећари коп“ из Ликодре, „Развој Марковић“ из Крупња, ЈП“Пут“ и ЈКП „1.мај“ из Крупња, Електродистрибуција – Крупањ, Пољопривредна апотека „Зрно“, Зоран Грујичић, „Ваљевска Пивара“, Полицијска станица Крупањ, Дом Здравља Крупањ, Ватрогасци Крупањ  и Живорад и Зорица Матић. Медијски покровитељи манифестације су КТВ „Зељић“ и Радио Крупањ.

Туристичка организација Општине Крупањ, као организатор манифестације задовољна је како је манифестација протекла. Велики број учесника и посетилаца из читаве Србије говори да је манифестација прерасле оквире локалног карактера и да је једна од најпосећенијих у овом делу наше земље.

Туристичка организација Општине Крупањ је била домаћин гостима из Љига који су промовисали  једну од најстаријих манифестација у Србији, „Косидбу на Рајцу“.

Завршени су  „Дани Међаша 2016“, а Туристичка организација Општине Крупањ најављује ново дружење већ за 12. јул када се у црквеном парку „Добри Поток“ организује Петровдански сабор и надигравање кола за дукат.