НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
Дуван чварци

 

Манифестација која је посвећена бренду ваљевског краја, одржава се сваке године у другој недељи октобра и окупља велики број посетилаца из ваљевског краја, али и гостију из других градова, од којих многи имају прилику да виде како се спремају чварци по рецептури старој двеста година, али и да дегустирају овај јединствени производ, који је изум ваљевских месара и који се нигде на планети не припрема на овакав начин. Тајна добрих дуван чварака је у њиховом дуготрајном кувању, после ког се прже, а потом цеде кроз ланену тканину.
Манифестација се традиционално одржава у центру града, на платоу испред Центра за културу, као и на кеју реке Колубаре.
У такмичарском делу фестивала најбољи месари на кеју реке Колубаре се такмиче у прављењу дуван чварака, које оцењује стручни жири и проглашава победнике.
Изложбено-продајни део фестивала се одржава на платоу Центра за културу, где посетиоци могу купити различите производе као што су мед, ракије, вина, зимнице, сухомеснати производи, сувенири, сушено воће, рукотворине од дрвета…Манифестацију прати и богат културно-уметнички и забавни програм.
Туристичко-спортска организација општине Крупањ је учествовала на манифестацији, урађена је промоција "Плодова Рађевине" и настављена је добра сарадња са Туристичком организацијом Ваљева.