НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
Додела награда „Туристички цвет 2017“

       У среду , 27. септембра, на Светски дан туризма, Туристичка организација Србије традиционално је доделила награде „Туристички цвет 2017“, највеће национално признање за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма Србије. Додела награда је ове године одржана на Белом двору.Додели награда присуствовали су Њ.К.В. Престолонаследник Александар Карађорђевић,министар Расим Љајић и директорка ТОС-а Марија Лабовић. Туристичко-спортску организацију општине Крупањ на овом догађају присуствовао је директор Александар Петровић.

        Добитници „Туристичког цвета 2017“ су: Организација за туризам и културу Сокобања, у категорији Туристичка организација, манифестација „Дани лудаје“ у Кикинди, у категорији Туристичка манифестација, компанија „Sabra Travel“ из Београда, у категорији Рецептивна туристичка агенција, која је претходне године склопила преко 100 уговора и довела више од 135 хиљада посетилаца, међу којима је највише било из Азије. Туристички цвет у категорији Угоститељски објекат за смештај добили су  Хотел „Falkenštajner“ из Београда у поткатегорији хотел, и Етно село Врхпоље код Љубовије, у поткатегорији остали објекти.  Аеодром Никола Тесла је добио награду у категорији Организација за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга. Новинарка Вечерњих новости, Александра Миката, добила је признање у категорији за Допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туристичких услуга. Специјална награда, за промоцију Србије као атрактивне дестинације, припала је кинеској књижевници Ćen Danyan, чији су текстови о Србији довели велики броја туриста у нашу земљу. Ćen Danyan се захвалила на признању и нагласила да је посебно фасцинирана нашим фрескама.

      У целом свету, 27. септембра се  прославља  „Светски дан туризма”.  Основна идеја обележавања овог дана је да се укаже на значај туризма као привредног, културног и социолошког феномена, као и јединственог начина упознавања различитих култура, директним контактом. Према подацима којима Светска туристичка организација располаже, број туриста у свету, који годишње прелазе међународне границе достигао је 1,2 милијарди.