НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
Одржана девета Гурманијада и Скобаљијада

У организацији и под покровитељством општине Мали Зворник у суботу, 08. јуна, на шеталишту поред Дрине у Малом Зворнику одржана је девета риболовно-туристичка манифестација "Скобаљијада" и "Гурамнијада".

Туристичко-спортска организација општине Крупањ је учествовала, тако ђто је представила туристичку понуду и предстојеће манифестације а посебно "Дане међаша2 који ђе бити одржани 30 јуна.

На лепо уређеној стази, ниже Хидроелектране “Зворник”, окупило се 80 риболоваца из више градова Србије, из Београда, Ваљева, Ариља, Пожеге, Лознице, Љубовије, Косовске Мировице и Звечана, али и из суседне Републике Српске, из Бијељине, Зворника, Братунца и Милића.

Најбоље пласирани добили су вредне награде, у виду риболовачких штапова, машиница за пецање, пехара и медаља.

Награђени су и најстарији и најмлађи учесник манифестације. Најстарији риболовац био је Гвозден Ђурић (83) из Љубовије, а најмлађи Огњен Танасић, из Крупња, који има само девет година.

На "Гурамнијади" учествовало је 20 екипа из Малог Зворника, Зворника, Ваљева, Комирића и Крупња. Они су се такмичили у спремању војничког пасуља, гулаша и рибље чорбе. Из Крупња је учествовала екипа Удружења гљивара "Рађевина".