НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ОДРЖАНИ ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ 2014

 

 

 

У Крупњу је у недељу, 19.10.2014 године, одржана друга по реду туристичко привредна манифестација „Плодови Рађевине“.

Организатори манифестације су Туристичка организација Општине Крупањ, Дом културе „Политика“, Канцеларија за младе. Покровитељ манифестације је Општина Крупањ. На платоу испред  Дома културе  плодове свог рада многобројним посетиоцима представило је 40 излагача из Крупња, Осечине, Коцељеве, Мионице, Лознице, Шапца, Ваљева и околине...

Организатори су се потрудили да посетиоцима понуде широк избор производа од воћа, меда, разних врста производа од меда, ракије, зимнице, кромпира, слатких залогаја...

У холу Дом културе била је организована и изложба гљива где је у току ноћи детерминисано око 200 врста гљива. Детерминатори сматрају да је само седам дана раније организовано  скупљање гљива да би било прикупљено преко 300 врста гљива.

Осим излагачког дела манифестација је имала и такмичарски део – такмичење у кувању гулаша и избор за најлепши штанд.

Од десет пријављених екипа у кувању гулаша одлуком жирија за најукуснији проглашен је гулаш Туристичке организације „Подгорине“, друго место заузела је екипа „Џамболаја“ из Осечине, док је трећа била екипа „Дрлаче – лажови истине“ из  Љубовије.

Колеге из Туристичке организације града Ваљева су за најлепши штанд прогласиле штанд Предшколске установе „Наша радост“ из Крупња.

Награђенима дипломе, пехаре, медаље и пригодне поклоне уручила је директор Туристичке организације Општине Крупањ Јелена Танасић.

За пољопривредне произвођаче организатор је организовао предавање на тему:  Пољопривредна производња у екстремним условима. Предавање су одржали предавачи из Завода за пољопривреду из Лознице.

У културно уметничком делу учешће су узели Културно уметничко друштво „Мића Тадић“ из Крупња и аматерско позориште из Ивањице које је за посетиоце извело представу „Тако је морало бити“ Бранислава Нушића.

Манифестацију су помогли Ваљевска Пивара, Гајић 95, ЈП „ПУТ“, ЈКП „1.Мај“,хотел „Гранд“, Delta Generali,Слога Трејд, КТВ Зељић, Радио Крупањ, Лотел ..

Манифестација је имала и донаторски карактер. За поплављене породице излагач  „Зимска прича“ Миша и његова супруга  су донирали зимницу ,  породица Николић из Котешице је поклонила млечне производе ,док је пољопривредно газдинство „Илић“ поклонило воће.

На рачун општине донацију су уплатили и Департман за географију, туризам и хотелијерство. Професори су поклонили Библиотеци „Политика“ дипломске радове студената на тему Крупња и Рађевине.

Организатори су задовољни и бројем посетилаца и бројем излагача који се у односну на прошлу годину удвостручио.

Сада предстоји припрема за наредну годину и још боља организација и надамо се још већи број излагача.