НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ 2015

У Крупњу је у недељу 18.10.2015 одржана туристичко привредна манифестација „Плодови Рађевине“ . Манифестација је организована трећи пут по реду. Покровитељи манифестације су Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Општина Крупањ.

Ове године на манифестацији је учествовало преко 50 излагача из Крупња, Осечине, Коцељеве, Мионице, Лознице, Шапца, Ваљева, Богатића..

Посетиоцима је понуђен широк избор разноврсних  производа ( ракија, зимница, кромпир, јабуке,мед ...) . а у холу Дома културе је била организована и изложба гљива. На изложби су приказане  детерминисане  врсте гљива прикупљене претходног дана на терену.Детерминисано је 145 врста  гљива.

Манифестација је имала и едукативни карактер. У малој сали Дома културе предавања из пољопривреде одржао је професор Зоран Кесеровић  са Пољопривредног факултета из Новог Сада и ПССС „Пољосавет“ из Лознице.

Такмичарски карактер манифестације се огледао у кувању гулаша и избору за најуређенији штанд , такмичењу из пољопривреде које је организовало удружење „Екобајк“ и такмичење у баскету.  Победник у категорији најукуснији гулаш победила је екипа „Ладно пиво“.

Предшколска установа „Наша радост“, Удружење грађана „Рађевска нит“ и занатско производан радња „Костић“ су по оцени преставника ПССС „Пољосавет“ из Лознице имали најуређеније штандове.

У баскету је победила екипа „Рађевац 95“.

За допринос развоју манифестације Туристичка организација општине Крупањ је доделила награду Златомиру и Марији Максимовић из Крупња.

Специјалну награду – викенд за две особе у Бањи Ковиљачи добили су Миша и Љиља „Мишина зимска прича“ из Голочела.

У забавном програму су учествовали културно уметничка друштва из Крупња, Коцељеве, Осечине и Мачванског  Белотића. Манифестација је завршена концертом Милоша Радовића.

Организатори манифестације су Туристичка организација општине Крупањ, Библиотека „Политика“, Удружење грађана „Печурка“ и Канцеларија за младе. Организатори се захваљују  Ваљевској пивари, Мирку Глигорићу, Миловану Митровићу, Агрофросту,“Старој Брези“, ДОО „Пико“, Основној школи „Боривоју Ж. Милојевићу“,Средњој школи Крупањ , Полицијској станици Крупањ, Ловачком удружењу „Крупањ“, Ватрогасној јединици Крупањ, јавним предузећима „Пут“ и „1.мај“ ...