НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ОБАВЕШТЕЊЕ О НОВОМ ЗАКОНУ О УГОСТИТЕЉСТВУ
 
Нови Закон о угоститељству донео је и нови Правилник о начину уношења, рада, вођења и коришћења централног информационог система, који ступа на снагу 1. октобра 2020. године.
Министарство трговине,туризма и телекомуникација саопштило је да је Законом о угоститељству и Правилником којим се уређује садржина и начин вођења евиденције објеката за смештај,прописана обавеза угоститеља који пружају услуге смештаја у некатегорисаном угоститељском објекту,да поднесу пријаву јединици локалне самоуправе на чијој територији се објекат налази.
У складу са тим, општинска управа Крупањ обавештава угоститеље са подручја општине Крупањ, који пружају услуге смештаја у својим објектима, да су у законској обавези да уколико се нису већ евидентирали, то учине у што краћем временском року код јединица локалне самоуправе, како би добили своје креденцијале (корисничко име и лозинку) за приступ систему.
Применом Правилника којим се уређује област централног информационог система (еТуриста),угоститељи ће моћи да пријављују домаће и стране туристе,искључиво преко CIS-A.
Више информација: https://www.eturista.gov.rs
www.eturista.gov.rs