НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ЧИТАВЕ СРБИЈЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић саопштио је вечерас да је због ситуације са корона вирусом донета одлука о проглашењу ванредног стања на територији целе Републике Србије.

Вучић је на конференцији за новинаре у Палати Србија рекао да је оваква одлука донета након вечерашњег састанка Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19 и Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица заразне болести COVID-19 по привреду,којем је председавао.

Према његовим речима, ванредно стање ступа на снагу одмах, након објаве у „Службеном гласнику“, а затим ће уследити седница Владе на којој ће бити донета уредба о мерама за време ванредног стања.

БРОЈЕВИ ТЕЛЕФОНА ЗА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О COVID-19

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатних двадесет бројева телефона за све информације о COVID-19.

Свим грађанима који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеним COVID-19, доступни су бројеви телефона, према месту пребивалишта, у времену од 08 до 22h, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолошка.

Напомињемо да у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона.

За ближе информације можете контактирати 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић–Батут” (ул.Др Суботића бр.5, 11000 Београд; Тел: 011 2684 566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој боравите.

За општину Крупањ надлежна епидемолошка служба је Завод за јавно здравље Шабац, ул. Јована Цвијића бр.1,15000 Шабац , бројеви телефона 064/8605-211 и 015/343-605.

Министарство здравља РС