НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ЛАЗАРЕВДАН 2015

Смотра дечијег фолклора „Лазаревдан 2015“ одржана је 04.04.у Крупњу под покровитељством општине. Организатори манифестације МЗ Брштица, Библиотека „Политика“, Туристичка организација општине Крупањ  и Канцеларија за младе били су приморани да због неповољних временских услова промене место одржавања смотре.

Ове године смотра је уместо музејског комплекса на Столицама одржана у Дому културе. Манифестација је почела у петак 03.04. извођењем позоришне представе „Професионалац“ аматерског позоришта „Алекса Јоковић“ из Љубовије.

У суботу 04.04. манифестација је настављена у 10 часова у етно кући „Цветиновић“ наступом најмлађих чланова културно уметничког друштва „Мића Тадић“ из Крупња.

Чланови свих културно уметничких друштава су учествовали у дефилеу кроз центар града и представили се са по једном кореографијом.

Манифестација је у 13 часова настављена у Дому културе где је осим наступа културно уметничких друштава из Лајковца, Мионице, Љига, Беле Цркве, Завлаке и КУД“Мића Тадић“ из Крупња одржано и такмичење рецитатора и певача. Најбољи рецитатори су Сара Маринковић, Милица Матић и Душица Николић, док су у певању прво место заузеле Марија Поповић и Јелена Лукић, друго место је припало Гајић Александру, а трећа је Андреа Алимановић.

Манифестација је завршена играњем народног кола где су најбољи били Младен Средојевић и Јелена Лукић који су освојили путовање у Венецију. Спонзор путовања је CLOCK TRAVEL из Ниша.

Манифестацију су помогли Вода Троноша, Гајић 95. Теокомерц, Карика, пекара “Мињац“.подрум пића „САМ“,“ПОДГОРКА“ Осечина и многи други. ..........

Организатори се надају да ће наредне године бити бољи временски услови и још више учесника.