НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ЛАЗАРЕВДАН 2019

 

           У суботу,20.априла 2019 године, на Лазаревдан одржана је по 21. пут манифестација дечијег фолклора Лазаревдан 2019. Организатор манифестације и ове године била је Туристичко-спортска организација а генерални спонзор је општина Крупањ. Манифестацију су помогли и многобројни спонзори, а посебно треба истаћи да је златнике најбољим играчима даривала кафа „Сале“.

     Поред домаћег фолклорног ансамбла Библиотеке „Политика“ учестовали су и гости из Београда КУД „Деспот Стефан“,КУД „Цветко Грбић“ Штрбце ,КУД „Свети Сава“ Зворник, КУД „Лука Спасојевић“ Љиг, Уметнички ансамбл „Чивија“ Шабац, КУД „Фрула“ Липнички Шор, Фолклорна секција „Господар Јеврем“ Јевремовац, КУД „Караџић“ Лозница, Фолклорна секција Завлака и Бела Црква, Хор КОЦ Богатић   као и  деца   која се налазе на рекреативној настави у хотелу Гранд из ОШ „Свети Сава“ из Косовске Митровице и деца из ОШ „Ђура Јакшић“ из Београда. Укупно 600 учесника.Традиционално је програм је започет у етно кући „Цветиновић“ у Бањевцу. Затим је дефиле са учесницима прошао кроз пешачку зону.

  Манифестацију је отворио Председник општине Крупањ господин Иван Исаиловић, који је поздравио учеснике, посетиоце и госте, захвалио се свима што су се окупили у оволиком броју и обећао да ће општина Крупањ и даље подржавати овакве догађаје и доприносити у развоју дечијих догађаја и туризма у општини Крупањ. Разне игре, из различитих крајева су се могле видети у програму а велико интересовање било је и за такмичење у рецитовању и певању. А награђени су у певању треће место Ена Божовић Косовска Митровица, друго местоИсидора Тетиковић и прво место Андреа Суљић из Крупња. У рецитовању треће место заузеле су  Ирена Скорић и Ања Ковачевић, друго место Дуња Ђурић и прво место Милица Матић.

У најзанимљивијој такмичарској дисциплини игрању кола за дукат учествовао је велики број такмичара,жири у саставу Зоран Ђурић, зоран Мијић и Рајко Лазаревић после дугог већања одлучили су се у категорији дечака Лазар Алимпијевић из Љига и Ања Ивковић из Штрбца.

Директор Туристичко-спортске организације општине Крупањ, Александар Петровић, захвалио се свим посетиоцима учесницима , награђеним, спонзорима  и пожелео да догодине манифестација буде још успешнија.

 

ТСООК