НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
Петровдански Сабор

 

         У оквиру Црквеног парка „Добри Поток“, 12. Јула 2017. Године одржана је туристичка манифестација „Петровдански сабор“. Ове године манифестација је одржана у организацији Туристичке организације Крупањ и Црквене општине „Добри поток“ а под покровитељством општине Крупањ а све у оквиру обележавања  600 година од првог писаног помена Крупња.

     У оквиру културно-уметничког програма наступила су културно уметничка друштва „Железничар“ из Лајковца и „Мића Тадић“ из Крупња. У излагачком делу наступили су пчелари пчеларског удрушења „Соколске планине“ са својим програмом производа.

       Велики број посетилаца који је присуствовао овој манифестацији са великим нестрпљењем је очекивао централни догађај играња кола за дукат. После дуготрајног играња, жири је имао тежак задатак да донесе одлуку који су то најбољи играчи у мушкој и женској конкуренцији. А одлука је пала на  Мирјану Брајовић из Шапца и Милана Топаловића из Пецке. Овај догађај између столетних липа који окупио велики број посетилаца обавезује организаторе да наредне године окупе још већи број учесника и посетилаца.