НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

          У петак, 12. Јула 2019. Године, у оквиру Црквеног парка у Добром потоку одржана је традиционална манифестација Петровдански сабор и, а чији је централни догађај надигравање младих у игрању кола. Награда за најбоље играче, девојку и момка, је златник (дукат), а додељује га Туристичко-спортска манифестација општине Крупањ. Поред Црквене општине Добри поток покровитељ манифестације је као и предходних година је општина Крупањ.

            Велики број посетилаца имао је прилику да присуствује богатом културно уметничком програму а и да посети прелепу цркву и велики број музеја у оквиру комплекса. Посетилаца  на манифестацији било је са разних страна из земље и иностранства. Ту су били и представници Етнографског музеја, са циљем да играње кола за дукат поставе на листу нематеријалног културног добра Србије.

         Играње кола за дукат  било је веома запажено, учествовали су и стари  и млади , а најбољи били су Андријана Кикановић   из Дворске код Крупња и Александар Панић из Ваљева. Сабор у Добром потоку оправдао је очекивања и остао најзначајније место  очувања традиције  и догађаја од изузетног значаја.

ТСООК